Vervanging registratiesysteem

VBBSchermafbeelding 2016-03-23 om 10.29.56De afdeling Gemeentezorg van de Bethel gemeente heeft een keuze gemaakt voor een zorg-registratie module. We werken nu aan de functionaliteit en de inrichting van deze nieuwe zorgmodule van het Doorea pakket. Deze zorgmodule wordt ingericht rondom een dossier, waar een of meer zorgvragers kunnen worden gekoppeld en een of meer zorgverleners. Doorea was al in gebruik als ledenadministratie, dus de relatiegegevens zitten er grotendeels al in.

Vooronderzoek vervanging registratiesysteem

VBBVoor de registratie van cases wordt bij de Vrije Baptistengemeente Bethel in Drachten gezocht naar vervanging van het in gebruik zijnde systeem. AdFontis heeft de opdracht gekregen om het vooronderzoek daartoe op zich te nemen. We werken aan een pakket van eisen en wensen, aan het opstellen van een beschrijving van de processen en de informatiebehoefte. Daarna zal via een longlist en een shortlist een selectietraject worden gedaan. Vervolgens gaan we met de geselecteerde leverancier een Plan van Aanpak maken.

Beleidsondersteuning

VBBAdFontis levert parttime beleidsondersteuning bij de afdeling Gemeentezorg van de Vrije Baptistengemeente Bethel in Drachten. We werken aan het opstellen van de visie en het beleidsplan voor de periode 2016-2018; en daarna aan het implementeren van het beleid. Waar nodig worden processen binnen de afdeling geoptimaliseerd. We adviseren bij het harmoniseren en verder professionaliseren van de werkwijze binnen de afdeling.

Stressed out?

Frustrated Woman EmployeeKen je dat? Heb je dat ook wel eens, dat je wel zou willen schreeuwen of gillen? Alles lijkt tegen te lopen en dan krijg je aan het einde van de dag nog vijf dossiers op je bord.

Wat is dat toch, denk je bij jezelf als je weer wat tot rust bent gekomen. Waarom kan ik toch geen “nee” zeggen? Wat maakt dat ik me hier niet goed tegen kan wapenen?

Als je daar aan wilt werken kan AdFontis je helpen. We geven je handvatten om in zo’n situatie te leren met jezelf en je omgeving om te gaan.

Kijk eens op onze coaching– of counseling pagina en vul het formulier in, dan nemen we bij de eerste gelegenheid contact met je op.

 

AdFontis aangesloten bij CPC

logo_hulpverleningHet CPC (Centrum voor Pastorale Counseling) is een organisatie die mensen wil bijstaan in geestelijke en psychische nood. Hun missie is:

Gods Woord naar harten en huizen van mensen,
door pastoraat, preventie en onderwijs,
onder leiding van de Heilige Geest,
ten dienste van de gemeente.

Schermafbeelding 2015-03-19 om 08.27.49Het CPC heeft een mogelijkheid voor hulpverlening online, desgewenst anoniem. Deze vorm van hulpverlening heet CPC Connect. Daarnaast en als ondersteuning hierbij heeft het CPC een doorverwijsnetwerk. AdFontis Pastoraat is aangesloten bij dit netwerk van regionale hulpverleners.

 

Waarheid

Hoe vaak komen we dit niet tegen? Mensen die, als je vraagt hoe het met ze gaat, zeggen ‘nou, onder de omstandigheden wel goed‘. Mijn antwoord is dan meestal (samengevat): ‘waarom blijf je er dan onder zitten, zorg dat je er boven op komt‘. Laat je omstandigheden niet de baas worden. Het is jouw reactie die bepaalt wat omstandigheden met je doen.

 

Waarheid
Waarheid